Екскурзии

Мистерията на Дракула
маршрут: Сливен - Стара Загора - Казанлък - Велико Търново - Русе - Румъния
Дати: 11.06.2010 г.
цена от: 218 лв

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр. Сливен за Република Румъния в 00:00 часа по маршрут Сливен-Стара Загора-Букурещ-Бран. В 01:00 часа тръгване от гр. Стара Загора – бензиностанция OMV. Преминаване през Българо-Румънската граница по Дунав мост – гр. Русе.
Посещение на замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.
Свободно време в района на замъка.
Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.
Пристигане в Брашов около 15:00 часа. Туристическа обиколка в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Общинския площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”.
Свободно време.
Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочута „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната.
Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Заминаване за Синая. Разходка в града. Разглеждане на замъка „Пелеш” и манастира „Синая”.
Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.
Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия.
Православният манастир „Синая” (XVII в.) е построен от оръженосеца на карал Карол I, след завръщането му от поклоннически тур до Йерусалим на полуостров Синай, откъдето идва названието на града и на манастира.
Отпътуване за Брашов. Възможност за вечеря в двореца-ресторант „Читате”.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Букурещ – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовита, с население над 2 милиона жители.

По време на обзорната екскурзия ще може да видите най-красивите площади на града, ще посетите грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”.

Свободно време. Отпътуване за България.

Доплащане за единична стая-35 лв
Дете до 12 год.с двама възрастни без допл. легло-109 лв.

Пакетната цена включва:
-транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*;
-2 нощувки със закуска в хотел 3*в Брашов;
-екскурзия до Замъка на Дракула и двореца Пелеш;
-панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод;
водач от агенцията;

Пакетната цена не включва:
-Вечеря в двореца – ресторант „Читате“ - 25 евро
-Вход за Замъка на Дракула - Бран - 12 LEI за възрастни, 6 LEI за деца
-Вход за Замъка Пелеш - Синая - 15 LEI за възрастни, 6 LEI за деца
-Вход за Музея на селото - 6 LEI за възрастни, 3 LEI за деца
-Вход за Природонаучния музей - 6 LEI за възрастни, 3 LEI за деца
-Вход за Палата на Парламента - 15 LEI
-1 leia = 0.50 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
-Депозит – 30% при записване от пакетната цена;
-Доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;

ВАЖНО:
-Цените са валидни при група от 35 плащащи;
-Доплащане за единична стая - 60лв;
-Дете до 12 год. настанени с двама възрастни без допълнително легло - 109 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-За лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт
-За лица под 18 год. Валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие на удостоверението, че детето има право да излиза от страната.

маршрут: Сливен - Казанлък - Стара Загора - Истанбул
Дати: 15.05.2010 г. 19.06.2010 г.
2 Дни/1 Нощувки

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр.Сливен в 01.00ч. /бензиностанция Еко до Дамарски мост/, от гр.Стара Загора в 02:00ч. / бензиностанция ОМВ до Автогара/. Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняване в хотела при свободни места /по правило настаняването става след 14.00ч./. Възможност за допълнителна обзорна екскурзия на града с лицензиран автобус и професионален екскурзовод, обиколката включва автобусна и пешеходна част с обща продължителност около 3ч., по време на която ще видите: „Хиподрума“, „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II, ще влезете в “Синята Джамия”, ще видите “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” /дава се информация за историческите забележителности без да се посещават/. По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин /могат да пият кафе, да хапнат, да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото/. Следва Европейската част на Истанбул и съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”, посещава се българската църква “Св.Стефан”, която се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул. Връщане обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол. Възможност за допълнителна разходка с корабче по Босфора, от където ще можете да видите много от къщите участвали в заснемането на филмите „1001 нощи“, „Перла“ и др. Свободно време и възможност за посещение на Капалъ черши. Възможност за допълнителна вечеря в рибен ресторант на Босфора. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска.Посещение на ГИГАНТСКИЯТ АКВАРИУМ – Тюркоазоо – най-големия в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разполежен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите турговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркер REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. Отпътуване за България около 15.00ч. Пристигане – късно вечерта.


Цената включва:
-транспорт с лицензиран за международни превози автобус;
-една нощувка със закуска в централен хотел 3*;
-медицинска застраховка на стойност 4000евро /за лица над 65г. доплащане/
-водач по време на пътуването и престоя;

Цената НЕ включва:
-обзорна екскурзия Истанбул с лицензиран автобус и местен екскурзовод с продължителност 3 часа - 15 евро / при групи под 15 човека - 20евро /
-разходка с корабче по босфора - 20евро / при групи от минимум 20 човека /
-входни такси на посещаваните обекти;
-разходи от личен характер;
-билет за аквариум Тюркуазу, Истанбул – 25YTL;

Полезна информация:
-Вход Двореца Топкапъ - 20 турски лири;
-Вход Света София - 20 турски лири;
-1 турска лира около 1.10 лева;

Начин на плащане:
-депозит – 30% при записване от пакетната цена;
-доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;

Важно:
-минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 души, краен срок за уведомяване при недостиг на мин. брой туристи – 10 дни преди датата на екскурзията.
-Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
-За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валидин поне 3 месеца от датата на отпътуване.
-За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел.02/9355500.

 

 

Венеция - Рим - Болоня - Флоренция

Цената включва:
- осемдневна автобусна екскурзия;
- една нощувка със закуска в хотел 3* в района на Венеция;
- две нощувки със закуски в хотел 3* в района на Рим;
- една нощувка със закуска в хотел 3* в района на Флоренция;
- една нощувка със закуска в хотел 3* в района на Болоня;
- туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция, Рим и Флоренция;
- пешеходна разходка в Болоня;
- по желание: посещение на Ватиканските музеи;
- застраховка и екскурзоводско обслужване

Дати: 3 април, 2/23 май, 27 юни, 25 юли

Топ цена: 639 лева!!!

Цената включва:
- десетдневна автобусна екскурзия
- една нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург
- три нощувки със закуски в хотел 2* в Париж
- една нощувка със закуска в хотел 3* в Прага
- панорамни обиколки на Париж и Прага
- пешеходни разходки в Залцбург и Мюнхен
- застраховка и екскурзоводско обслужване
- по желание: посещение на дворците Лувър и Версай с местен екскурзовод, Айфеловата кула или разходка с корабче по р. Сена, дегустация на бира "Stiegl", вечеря в пивовар "U Fleku" или вечеря във френско бистро, посещение на завода на BMW в Мюнхен, разходка с корабче по р. Вълтава

Дати: 27 февруари, 1/30 април, 5 юни, 12 юли, 7 август

Топ цена: 675 лева!!! 

Цената включва:
- 2 дни, автобус
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Солун
- панорамна обиколка на Солун
- застраховка и екскурзоводско обслужване

Дати: 2 април, 8 май, 4 юни, 2 юли, 27 август, 1 октомври

Топ цена: 125 лева!!!