Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност посещение на Панагия Епископи /XII в./ - най – старата църква на острова, построена от император Алексeй Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение по желание и срещу допълнително заплащане на винарна и дегустация на местни сортове вина.

Дестинация: о-в Санторини | Продължителност: 6 дни/5 нощувки | Транспорт: Автобус | Цена: 689лв

1 ден Сливен-Стара Загора-София – Атина
Отпътуване от Сливен в 2.00 ч.от бензиностанция „Еко“,от Стара Загора в 3.00 ч. от бензиностанция ОМV(до автогара) ,от София в 06.00 ч. от пл. Ал. Невски. Преминаване през долината Темпи и прохода на Термопилите. Пристигане вечерта в Атина. Настаняване в хотел. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на гръцката столица. Нощувка.
2 ден Атина – ферибот – остров Санторини
Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07.25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15.00 ч. в столицата Фира (Тера) - най-големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана, сравнително съвременен град, който за разлика от другите селища, носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера” забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана – о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и с забележителния залез от красивия бряг. Връщане в хотела във Фира. Нощувка.

3 ден Пиргос – Периса – Камари - Фира – Имеровигли
Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност посещение на Панагия Епископи /XII в./ - най – старата църква на острова, построена от император Алексeй Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение по желание и срещу допълнително заплащане на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаване с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. Нощувка.
4 ден Фира
Закуска. Свободен ден за почивка и разходка. По желание една великолепна екскурзия до „Мъртво море”- древно селище, на върха на планината Пророк Илия, чийто останки са запазени до днес. Изкачването до него по удобен път е около 30 мин. Еднодневна екскурзия(~8 часа) срещу допълнително заплащане и при възможност, ако метереологичните условия позволяват с посещение на вулканичните острови и топлите минерални извори Неа Камени,Палеа Камени,остров Тирасия. Нощувка.
5 ден остров Санторини – Пирея - Атина
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела преди обяд. Отпътуване от пристанището с ферибот в 15.30 ч. за Атина. Пристигане в Пирея в 23.25 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.
6 ден Атина - София
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на гръцката столица. На обяд отпътуване за София. Пристигане след
полунощ.Пакетната цена включва: транспорт с автобус 3***, 5 нощувки със закуски в хотели 2**/3***, от които 2 – в Атина, 3 – на остров Санторини, фериботни билети, туристическа програма, водач, медицинска застраховка.

Пакетната цена не включва: входните такси за посещаваните туристически обекти (6 EUR).
Допълнителни екскурзии и посещения:
дегустация на вина – 5 ЕUR;
разходка до вулканичните острови – 23 – 25 ЕUR.
Доплащане за: единична стая: общо за целия престой – 115 лв.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в тройна стая – 50 лв.
3 – ти възрастен – 20 лв.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 10 дни преди отпътуване.
„ДОРИС” ООД има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма, с полица № 08017L50001 от 07.11.2008 г. от Застрахователна компания „Уника”