Мистерията на Дракула
маршрут: Сливен - Стара Загора - Казанлък - Велико Търново - Русе - Румъния
Дати: 11.06.2010 г.
цена от: 218 лв

ПЪРВИ ДЕН: Отпътуване от гр. Сливен за Република Румъния в 00:00 часа по маршрут Сливен-Стара Загора-Букурещ-Бран. В 01:00 часа тръгване от гр. Стара Загора – бензиностанция OMV. Преминаване през Българо-Румънската граница по Дунав мост – гр. Русе.
Посещение на замъка „Бран”, известен още като замъка на „Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула - впечатляваща, средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.
Свободно време в района на замъка.
Замъкът „Бран” („Замъкът на Дракула”) е издигнат през 1377 г. Готическата му архитектура с тесни коридори и каменни стъпала, малки помещения, оригинални мебели – всичко напомня за времето, когато там е живял кръвожадният вампир. Прякорът „Цепеш” означава „набучвам на кол”. Легендата разказва, че през 1460 г. в деня на Св. Вартоломей в един от градовете на Трансилвания по негова заповед са били набучени на кол 30 000 човека. Но в световноизвестна личност го превръща романа на Брам Стоукър „Граф Дракула”.
Пристигане в Брашов около 15:00 часа. Туристическа обиколка в Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Общинския площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”.
Свободно време.
Брашов (Румънския Залцбург) е живописно разположен в подножието на планината Тампа. Готическите квартали на града са много интересни, но най-голямо впечатление на посетителите прави прочута „Черна църква” ( XIV в.), най-големият храм от Виена до Истанбул. Наречена така заради почернелите си след силен пожар стени. В катедралата и до днес времето се отмерва от най-голямата камбана в страната.
Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: Закуска. Заминаване за Синая. Разходка в града. Разглеждане на замъка „Пелеш” и манастира „Синая”.
Град Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.
Дворецът „Пелеш” - един от най-красивите дворци в света, който поразява с богатата си външна и вътрешна украса, а архитектурата му представлява хармония от стилове, като ренесанс, барок и рококо. Тук всичко е произведение на изкуството – многобройните картини по стените, резбованите тавани, вратите, вътрешни дворчета с невероятни скулптури и разбира се знаменитата колекция от оръжия.
Православният манастир „Синая” (XVII в.) е построен от оръженосеца на карал Карол I, след завръщането му от поклоннически тур до Йерусалим на полуостров Синай, откъдето идва названието на града и на манастира.
Отпътуване за Брашов. Възможност за вечеря в двореца-ресторант „Читате”.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за Букурещ – града на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и двореца, Университета, площада на Патриаршията, църквата „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на Св. Димитър Басарбовски.

Букурещ, столицата на Румъния, основана през XIV в. от княз Влад Цепеш (Дракула) и с право е наричан през миналия век “Le Petit Paris” („Малкият Париж”). Разположен е на двата бряга на река Дамбовита, с население над 2 милиона жители.

По време на обзорната екскурзия ще може да видите най-красивите площади на града, ще посетите грандиозния Дворец на Парламента – второто по големина административно здание в света след Пентагона, наричано от местните хора „Кървавата къща”.

Свободно време. Отпътуване за България.

Доплащане за единична стая-35 лв
Дете до 12 год.с двама възрастни без допл. легло-109 лв.

Пакетната цена включва:
-транспорт с лицензиран за международни превози автобус 3*;
-2 нощувки със закуска в хотел 3*в Брашов;
-екскурзия до Замъка на Дракула и двореца Пелеш;
-панорамна обиколка на Букурещ с професионален екскурзовод;
водач от агенцията;

Пакетната цена не включва:
-Вечеря в двореца – ресторант „Читате“ - 25 евро
-Вход за Замъка на Дракула - Бран - 12 LEI за възрастни, 6 LEI за деца
-Вход за Замъка Пелеш - Синая - 15 LEI за възрастни, 6 LEI за деца
-Вход за Музея на селото - 6 LEI за възрастни, 3 LEI за деца
-Вход за Природонаучния музей - 6 LEI за възрастни, 3 LEI за деца
-Вход за Палата на Парламента - 15 LEI
-1 leia = 0.50 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
-Депозит – 30% при записване от пакетната цена;
-Доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване;

ВАЖНО:
-Цените са валидни при група от 35 плащащи;
-Доплащане за единична стая - 60лв;
-Дете до 12 год. настанени с двама възрастни без допълнително легло - 109 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-За лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт
-За лица под 18 год. Валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие на удостоверението, че детето има право да излиза от страната.