Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

Първите данни за съществуването на Йерусалим се отнасят към средата на 2 хилядолетие пр.н.е. Влиза в състава на много древни и средновековни държави. Твърде малко се знае за цитаделата, наричана Йевус, която Давид превзема през 1000 пр.н.е. и след като променя името ѝ, прави от нея средище на еврейския народ през 1004 пр.н.е.. Неговият син Соломон построява великолепен храм, крепостни стени и дворец.

Дестинация: Йерусалим | Продължителност: 24.12.2009 г. | 4 дни/3 нощувки | Транспорт: Самолет | Цена: 667 EU

 

Програма

Първи Ден: Сборен пункт на летище София – терминал 2 (гише информация) – 3 часа преди полета. Излитане за Тел Авив в 16.40 часа с АК България Ер. Кацане на летище Бен Гурион в 19.10 часа. Посрещане от обслужващата фирма и трансфер до хотел „Армон Ям” в Бат Ям – предградие на Тел Авив, на брега на Средиземно море. Вечеря. Нощувка.

Втори Ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Йерусалим и Витлеем включваща: Виа Долороса (пътя на страданието, с 14-те спирки до лобното място Разпятието на хълма Голгота), Гроба Господен, Стената на плача, църквата Успение Богородично, Цитаделата на Давид, мястото на Тайната вечеря. Продължаване за Маслинената планина с Гетсиманската градина, църквата на Нациите, църквата с гроба на Мария, панорамен поглед на Стария и Новия град, Църквата Мария Магдалена и Кедронската долина. Заминаване за Витлеем и разглеждане Базиликата „Рождество Христово” с Витлеемската звезда и яслата, където е роден Исус Христос. Връщане в Бат-Ям. Вечеря,нощувка.

Трети ден: Закуска. Еднодневна екскурзия до Галилея. В Назарет - Базиликата на Благовещение и криптата с пещерата на Богородица. Продължаване за Кана Галилейска – където Исус извършва първото чудо като превръща водата във вино. Отпътуване за Ярденит – мястото, където Йоан Кръстител е кръстил Исус; Капернаум – градът, където Исус Христос се настанява след като напуска Назарет, живее в къщата на Симон (Петър), моли се в синагогата и върши своите чудеса. Табха – градът на седемте извора, където извършва чудото с нахранването на 5000 души с две риби и пет хляба; Хълма на блажените (Христос произнася 7-те блаженства. Връщане в Бат Ям за вечеря и нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободно време. Отпътуване на обяд за Тел Авив – административен, финансов и културен център на Израел – панорамна обиколка. Продължаване за Яфо – най-старото пристанище, около което е възникнал града, свързан с много библейски предания и митове, сега културен център с художествени галерии и занаятчийска работилница. Трансфер до л-ще Бен Гурион за полет на АК България Ер в 20.10 часа. Кацане на летище София в 22.50 часа.


Пакетната цена включва:
* 3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3***;
* Трансфер летище-хотел-летище;
* Екскурзии с бус съгласно програмата и екскурзовод на руски или български език;
* Входна такса за Капернаум;
* Мед. Застраховка с покритие 15 000 евро;
* Самолетен билет София - Тел Авив – София.


Цената не включва:
* Летищни такси 125 евро, на човек – подлежат на препотвърждение;
* Лични разходи по време на пътуването;
* Напитки;
* Бакшиши за екскурзовод и шофьор.


При записване се представя копие от задграничен паспорт и внасяне на депозит 50% от пакетната цена. Пълно доплащане минимум 20 дни преди датата на отпътуване.

TA Дорис ООД има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма, с полица № 3405 09 1000 R01212 валидна до 06.11.2010 г. издадена от ЗПАД „Булстрад Виена Иншуранс Груп”;