sert4

За Ваша помощ

Какво е официален превод

Прочети още.

Какво е Симултанен и консекутивен превод?

Прочети още.

Още за легализацията

За обучение и/или работа

Прочети още.

Документи от чужбина

Прочети още.

Документи за чужбина

Прочети още.

Какво е апостил?

Прочети още.

Кога е нужна легализция?

Прочети още.

Print PDF

Преводи


Ние ви предлагаме лицензирани преводи и легализации на всички езици! Високото качество и бързото изпълнение на услугата са нашето кредо. Специалистите на които възлагаме вашите преводи са отлични специалисти във своята област. Работим с квалифицирани преводачи с техническо, медицинско, юридическо и компютърно и други образование. Това спомага за високото качество и гарантира вярността на преводите. Преведените от нас документи запазват стилистиката си, форматирането и графиките заложени в съдържанието им .

С цел да ви улесним ви предлагаме бърза и лесна онлайн процедура за превод на документи. Използвайки формата по-долу, ви е попълвате изискванията за изпращаният от вас документ. В рамките на следващите часове, получавате оферта и нашите банкови данни за услугата превод и/или легализация. За да стартирате процедурата, вие изпращате капаро в размер на 40% от таксата за превод, а при получаването на готовият превод, изплащате останалите 60% от таксата..

ВАЖНО! Уважаеми клиенти, когато ви издават съответни документи, задължително проверявайте коректността на нанесените данни в тях, за да няма допуснати грешки, тъй като ние НЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ НИКАКВИ ПРОМЕНИ ПО ДОКУМЕНТИТЕ ИЛИ В САМИЯ ПРЕВОД.
Няколко причини да изберете ЕТ ,,АНТОНИЯ СЛАВОВА’’Професионални преводи на различни езици

 • Изградена гъвкава система за експресни преводи и легализации
 • Комплексно обслужване
 • Бързина и коректност
 • Достъпни цени
 • Безплатна консултация

 

Легализация

Какво е легализация?
Според Конвенцията за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове, която влезе в сила за България през 2001 година, една конкретна категория документи, необходими за ползване в чужбина, се удостоверяват със специална заверка, наречена „апостил”.

Легализация на български документ за чужбина Документ, издаден от български държавен, общински орган, или нотариус, трябва да бъде легализиран, за да бъде валиден в друга държава. Ако тази държава е член на Хагската конвенция, документът трябва да бъде снабден с апостил (apostille), освен ако между двете държави няма подписана специална спогодба. В противен случай документът преминава през съответното дипломатическо представителство на страната. Легализация на чуждестранен документ за България Документ, издаден в друга държава, трябва да премине съответната легализация в МВнР, за да може да бъде използван в България. Ако между България и съответната държава няма специална спогодба, документите трябва да се снабдени с апостил. Този апостил се поставя от съответната институция в държавата, издаваща документа, преди да пристигне в България. Ако имате въпроси се свържете с нас. Ние ще Ви разясним особеностите и изискванията за легализацията на Вашите документи и използвайки опита си ще преминем този процес вместо Вас.

Цени за легализация:
Цената на услугата зависи от срока за изпълнение. Услугата бива – БАВНА, БЪРЗА и ЕКСПРЕСНА. За ЕКСПРЕСНА И БЪРЗА услуга се изискват таксови марки на по-висока стойност. Цените са съобразени, както с определените такси и държавни таксови марки на заверяващите институции, така и с вида на документа и броя на необходимите заверки.Това е процесът на легализация удостоверяващ истинността (валидността) на всеки един документ, издаден в Република България и подлежащ на легализация. Легализацията се извършва от Дирекция „Консулски отношения“ към Министерство на външните работи, и допълнително от съответното Министерство според вида на заверявания документ.

Процесът на легализация удостоверява истинността (валидността) на всеки един документ, издаден в Република България и подлежащ на легализация.
Легализацията се извършва от Дирекция „Консулски отношения“ към Министерство на външните работи, и допълнително от съответното Министерство според вида на заверявания документ.
Сроковете за легализация биват три:

 • нормален
 • бърз
 • експресен

като те зависят строго индивидуално от всеки отделен документ.
Цените при легализация на документи са съобразени, както с определените такси и държавни таксови марки на заверяващите институции, така и с вида на документа, броя на необходимите заверки

Стойността на легализацията се заплаща изцяло, а стойността на превода се предплаща поне 50%. Станете ли наш редовен клиент, необходимостта от предплата на исканите от Вас услуги би могла да отпадне.

 • В цените за легализация са включени всичките такси и разходи, като: таксови марки, нотариални заверки, такси в министерства и други ведомства.
 • По изискване на МОН и МВР предконсулската заверка в тези ведомства се извършва лично от клиента или от нотариално упьлномощеното лице.
 • Цената за превод се таксува по съответният ценораспис.

Каква е процедурата по легализация на докуементи?
Процедурата при легализация на документи е свързана със заверки в различни български институции и зависи от типа на превеждания документ. Всеки документ е с различно времетраене и стойност на легализацията. За сложността на процедурата говори следният пример: диплома за висше образование и приложението към нея са два отделни документа, които се нуждаят от нотариална заверка на ксерокопията, заверка в МОН, превод на документите и легализация в Управление Консулско към МВнР. Отделно може да се изисква и консулска заверка в чуждестранно посолство.

Възможно ли е доставяне на преведените и легализирани документи в чужбина?
Да! Достатъчно е да оставите пощенския си адрес в чужбина и ние ще Ви ги изпратим на него. Таксата за пощенски разноски ще бъде включена в общата сума за превод и легализация.

Какво се изисква от Вас при легализация на документи?
Необходимо е да сте набавили всички необходими първоначални реквизити за легализацията на документа, напр. при издаване на акт за раждане в общинската служба се поставя специален правоъгълен печат отзад, без който документът не може да бъде легализиран.